×
|

Wat zoek je?

De jaren 2020 en erna zijn gekenmerkt door de volgende tendenzen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling:

Technologie heeft onmiskenbare invloed op hoe wij in de toekomst leren en ontwikkelen. Dat begint al doordat mensen anders gaan werken en door de technologie verandert de rol van tijd en afstand, waardoor werkgebonden community's ontstaan. Juist deze community's vragen om een nieuwe professionaliteit waarvoor ander gedrag nodig is. Gericht op het individu in relatie tot samenwerking én uitwisseling van kennis. Kennis die ook veel diverser is en in steeds meer vormen wordt aangeboden. Dat vraagt om een nieuw evenwicht tussen leren op de werkplek, leren in de veilige opleidingsomgeving en het virtueel leren. Een paar andere trends die wij in onze ontwikkelingstrajecten meenemen:

  • Gamification: steeds vaker gaan we werk zien als een spel waarmee gedrag wordt geleerd. Dit motiveert om permanent te leren, wat steeds meer de norm wordt op het werk. De trend is op gang gekomen met ‘serious gaming’, digitale spellen met een leerdoel.
     
  • Leren in de community: leren in een community staat voor een doorbraak, mede door de sterk verbeterde internetverbindingen. Onafhankelijk van tijd en plaats gaan mensen professionele samenwerkingsverbanden aan, wat steeds vaker leidt tot co-creatie.
     
  • Leren in diversiteit: het idee dat een bepaalde leermethode de beste is, gaan we loslaten. Er is online heel erg veel content beschikbaar, dus ook enorm veel leermethoden. Iedereen kan de leermethode kiezen die bij hem past.
     
  • Leren met beelden: onder invloed van visuele media (YouTube) ontwikkelt zich een beeldmaatschappij. Nieuwe generaties groeien hiermee op. De behoefte aan leren met behulp van beeld neemt dan ook enorm toe. Dit leidt tot nieuwe vormen van beeldleren. Nu zijn er grote tablets van 80 x 50 cm waar groepen samen op werken.
     
  • Individu-Team-Organisatie: er is een grote (chrono)logische consistentie in het leren van vaardigheden en methodieken op individueel, team en organisatie-verband. First things first … om een maximale impact te bereiken, wordt best gestart op individueel vlak met sterktes en talenten, vervolgens aligneren met desiderata op het vlak van teamdynamiek en -veerkracht, om tenslotte als (coachend) leider uit te groeien en een onderscheiden bijdrage te leveren aan jouw organisatie.

 

Rekening houdend met bovenvermelde tendenzen, zoeken wij in de opbouw van een persoonlijk ontwikkelingstraject, antwoorden op volgende vragen die u zich stelt over de 3 consistente focusdomeinen van ontwikkeling: